به گزارش ایسنا، این دانشمندان ادعا کردهاند که با کمک یافتههای جدید خود به زودی میتوانند ذائقه انسان را تغییر دهند.
یک گروه بینالمللی از متخصصان در آزمایشات جدید خود دو شناساگر را در زبان کشف کردهاند که به بدن کمک میکنند غذاهای شیرین را شناسایی کنند.
به گزارش روزنامه دیل میل، چاپ انگلیس، این گروه به سرپرستی مرکز مونل کمیکال سنس در فیلادلفیا متوجه شدند که برخلاف تصورات قبلی، گیرندههای طعم تشخیص دهنده شیرینی روی زبان به جای یک گیرنده در واقع سه گیرنده قندی جداگانه دارد.
بنا براین گزارش، این گیرندهها در روده و غده پانکراس نیز یافت میشوند که هر دو عضو به کنترل سطح گلوکزی در خون و آزاد سازی انسولین کمک میکنند. در زبان یکی از این گیرندهها موسوم به «KATP»میتواند به تنظیم حساسیت نسبت به طعم شیرینی بر اساس مقدار نیاز بدن کمک کند.
به گفته دانشمندان، این گیرنده برای مثال درست بعد از خوردن یک کیک شیرین یا یک کاسه بستنی از فعالیتش کاسته میشود و اگر متابولیسم بدن به قند بیشتری نیاز داشته باشد، فعالیت این گیرنده تشدید میشود.
دکتر کارن یی، متخصص اصلی این پژوهش خاطرنشان کرد: این یافته در آینده نزدیک به ما کمک خواهد کرد که دریابیم چگونه میتوانیم تمایل زیاد خود را به مصرف شیرینی محدود کنیم.
جزئیات این مطالعه در نشریه دستاوردهای آکادمی ملی علوم آمریکا به چاپ رسیده است.